+34 93 263 05 00

Blog

30 anys i cinc dies. Exposició

Home/Blog/MAKING OF – MUNTATGE EXPOSICIÓ “LES VIDES DEL PAVELLÓ”

MAKING OF – MUNTATGE EXPOSICIÓ “LES VIDES DEL PAVELLÓ”

Qüestió de perspectiva.

estructures_mies van der rohe_setembre 2016_185_mini

Mies van del Rohe va dissenyar i va construir per a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929, el Pavelló Alemany, amb materials duradors i preciosos, vidre, acer i diferents tipus de marbre, amb un disseny que avui dia segueix sent modern, però que va ser derrocat, com a punts altres, en acabar l’exposició. Qüestió de perspectiva.

Mies, es va convertir amb el pas dels anys en un personatge tan reconegut com Le Corbusier, Walter Gropius o Frank Lloyd Wright, símbols de l’arquitectura moderna. I cinquanta anys després, en 1980, Oriol Bohigas va impulsar la reconstrucció de l’efímer edifici, el Pavelló de Barcelona, des de la Delegació d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, i Ignasi de Solà-Morales, Cristian Cirici i Fernando Ramos es van encarregar de la necessària recerca, el disseny i l’adreça d’obres.

Els treballs es van iniciar en 1983, amb l’arribada de Pasqual Maragall a l’alcaldia de Barcelona, i el nou edifici es va inaugurar en 1986 en el seu emplaçament original.

Les vides del pavelló.

Per celebrar el 30 aniversari d’aquesta iniciativa, la Fundació Mies Barcelona ha organitzat l’exposició Les Vides del Pavelló, com a homenatge visual als diferents moments de la seva història, a l’esplanada entre la Font Màgica de Jujol i el Pavelló.

Sundisa ha col·laborat en la producció de les lones i la seva instal·lació sobre estructures tubulars. Tenia molla. Ha estat una producció especial. El nostre equip ha fet un treball excel·lent, i us volem deixar la nostra perspectiva amb aquest making of. Com va dir Mies “Déu està en els detalls”

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Contacte

Vols que et truquem?
si no 

Què t’interessa?

Subscripció al butlletí de notícies:
si no 

×